~ Övningsgrupp Sköllersta ~

Den första formella övningsgruppen startade i Sköllersta i februari 2006. Friends of Falun Gong samarbetar med Svenska Kyrkan och Sköllersta församling.  Vi övar i Sockenstugan som ligger mittemot kyrkan i Sköllersta måndagar kl 19.00. På sommaren övar vi även vid vackra Sköllersta Prästäng,  Nedre Åkerby Gård & i de vackra omgivningarna runt kyrkan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Historien om framväxandet av Friends of Falun Gong, Södra Närke Sweden s logga; Eleanor Holmlund, som är en av kontaktpersonerna för Falun Gong- gruppen i Sköllersta, har många talanger & det är hon som skapat föreningens fina kännetecken. Under Kinaparkens 50-års Jubileum (sommaren 2013) målade Eleanor bl a av de vackra näckrosor som blommade och de är utifrån dessa som vår förenings "logga" kommer. Väst möter Öst och Öst möter Väst. I väst har vi näckrosen (den röda näckrosen som har sitt ursprung i Fagertärn, Tiveden) som har många likheter med den österländska Lotusblomman. Bifogar även många andra vackra verk ifrån Eleanor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

~ Sockenstugan ~

~ Nedre Åkerby Gård ~

~ Sköllersta Prästäng ~

Gun Persson är en av kontaktpersonerna för Falun Gong-övningen i Sköllersta. Gun sysslar bla med ikonmålning och akvarellmålning, hon var också med under Bastedalens Herrgård & Kinaparks 50-års Jubileum sommaren 2013.